Menu
3 De bakermat


Roaming the unknown


-


Chieftain


 

NKvB 100 jaar!!!!

ActieNKvBmidresOp 6 juni 1918 werd de Nederlandse Kring van Beeldhouwers opgericht door een groep professionele beeldhouwers die de aandacht voor de ruimtelijke beeldende kunst en met name het kwaliteitsniveau van kunstwerken in de openbare ruimte op peil wilden houden. Dat honderdjarig bestaan zal uitgebreid gevierd worden; we houden u op de hoogte... Voor nu wenst deze honderjarige u alvast een spetterend en inspirerend 2018!!

Beeldenmagazine 4#2017

20171230beelden 4In Beelden 4#2017 veel aandacht voor kunstprijzen. En kunst in België. 
Eja Siepman van den Berg kreeg de Wilhelminaring, de landelijke oeuvreprijs die elke twee jaar wordt toegekend aan een vooraanstaande Nederlandse beeldhouwer, uitgereikt. Christian Friedrich ontving de 7e editie van de Cobra Kunstprijs. Met deze prijs wordt de hedendaagse kunstpraktijk gestimuleerd van een kunstenaar die het gedachtengoed van Cobra vertaalt naar het nu. Floris Kaayk kreeg de Witteveen+Bos-prijs voor Kunst+Techniek uitgereikt voor zijn gehele oeuvre.
De Belgische inbreng in dit nummer betreft beschrijvingen van de tentoonstellingen Het Vlot in Mu.Zee in Oostende, William Kentridge in het St.-Janshospitaal in Brugge en Recall Sculpure in het Middelheimmuseum in Antwerpen, een aflevering van het atelier met Pierre Aguirre en een kunstproject van Tomás Saraceno voor De Unie Hasselt-Genk.
De tentoonstellingen van Maria Roosen in KAdE in Amersfoort, Julio González in het Gemeentemuseum in Den Haag en Jerry Kowalski in het Odapark in Venray zijn o.a. de Nederlandse bijdrage in dit nummer.
Verder nog de vaste rubrieken ‘Verborgen schatten’, ‘Kunst in de openbare ruimte‘ en ‘Boeken’.
www.beeldenmagazine.nl
 
Inhoud 
Verborgen schatten: ING, Piet Augustijn
Cross-overs: Johan Tahon, Etienne Boileau
Het Vlot, Sya van ’t Vlie 
Floris Kaayk, Antonie den Ridder 
Christian Friedrich, Ans van Berkum
Maria Roosen, Peke Hofman
Glass 4 Ever, Judith van Beukering
Amsterdams Light Festival, Marijke Jansen
William Kentridge, Astrid Tanis
Hetty Heyster, Antonie den Ridder
Recall Sculpture, Hilde Van Canneyt
Julio González, Jet van der Sluis
Jerry Kowalsky, Tine van de Weyer
Ken'ichiro Taniguchi, Etienne Boileau
Kunst in de heilige driehoek, Beatrijs Schweitzer
Het atelier: Philip Aguirre, Hilde Van Canneyt
Tomás Saraceno, Pascalle Mansvelders
Anish Kapoor, Carina van der Walt 
Nicolas Dings, Geraart Westerink 
Femmy Otten, Jet van der Sluis 
Boeken, Judith van Beukering
 

Freedom of movement

Hoe genieten wij als kunstenaars in Nederland nog van onze bewegingsvrijheid? 
Voor de gemeentelijke aankopen zoekt het Stedelijk Museum Amsterdam werk met het thema “Freedom of movement”. 
Interessant? https://stedelijkmuseumamsterdam.slideroom.eu/#/login/program/248/RXA0MH74Yv

Ballotage NKvB in 2018

ActieNKvBmidresVoor professionele, ruimtelijk werkende beeldend kunstenaars die werkend lid of aspirantlid van de NKvB willen worden, is er 4 x per jaar een ballotagemoment. De ballotagemomenten voor 2018 zijn 20 februari, 22 mei, 28 augustus en 13 november.
De ballotagebeoordeling geschiedt op grond van de kwaliteit van het werk, het cv en de informatie op de website van de ballotant. Het is goede praktijk ervoor te zorgen dat de website een goede afspiegeling van uw werk biedt en dat alle andere informatie correct en geactualiseerd is, zodat de ballotagecommissie een juiste indruk kan krijgen van uw activiteiten en kunstenaarschap. Wacht liever niet tot het laatste moment met aanmelden, want er wordt slechts dan geballoteerd, wanneer de bijdrage in de ballotagekosten op de bankrekening van de NKvB ontvangen is.
De ballotagecommissie is een jaarlijks wisselende groep van vijf werkende leden, die autonoom onder begeleiding van de ballotagesecretaris beoordelen of de ballotant kan worden opgenomen als aspirant/werkend lid. Dat advies van de ballotagecommissie wordt door de ballotagesecretaris naar het bestuur gestuurd. Wanneer er geen doorslaggevende bezwaren zijn, neemt het bestuur het advies integraal over. Daarom kan het enkele weken duren voordat de uitslag aan de ballotanten wordt medegedeeld.

Interesse in lidmaatschap? Klik hier 
Vriendenlid worden? Klik hier

Vragen over of aan de organisatie kunt u mailen naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

 

Amsterdamse ateliers in de verkoop

HetParool logoHet Parool maakt melding van onrustbarende ontwikkelingen op de Amsterdamse ateliermarkt. Atelierwoningen gaan op de vrije markt in de verkoop voor prijzen rond een half miljoen euro, waarbij sociale huurders voorrang krijgen! De aanstaande eigenaar hoeft geen kunstenaar te zijn. Lees meer op het Parool.nl ....