Menu
Tulp


'Boomvruchten'


-


Madonna Nera- RECLINING HEAD


 

Beeldenmagazine 1#2018

Beelden 1 2018 LP 01Inhoud Beeldenmagazine 1#2018

Verborgen schatten: Van Abbemuseum, Piet Augustijn
Cross-overs: Joost Conijn, Etienne Boileau
Volkskrant Beeldende Kunst Prijs 2018, Tine van Weyer
André Volten, Marijke Jansen
In Motion, Paulo Martina
Kunst van formaat, Tine van de Weyer 
Hyperrealisme Sculptuur, Jet van der Sluis
Martin Puryear, Eleonoor van Beusekom
Christian Boltanski, Ans van Berkum
Oversprong, Peke Hofman 
Jaap Mooy, Ans van Berkum
Monique Sleegers, Peke Hofman
Tell Freedom, Carina van der Walt
Kasteel Wijlre, Pascalle Mansvelders
Zomersneeuw, Antonie den Ridder
Voorbeelden VI, Piet Augustijn 
Zoro Feigl, Etienne Boileau
Het atelier: John Körmeling, Hilde Van Canneyt
Daan Roosegaarde, Paulo Martina
Titia Ex, Ans van Berkum
Boeken, Judith van Beukering

In Beelden 1#2018 kunt u recensies lezen van nog te bezoeken tentoonstellingen in het hoge noorden, namelijk In Motion. Ceramic Reflections in Contemporary Art in de Princessehof in Leeuwarden, tot het diepe zuiden met Je marche, j'ouvre une porte, je ferme une porte in Kasteel Wijlre. In de Princessehof zijn “installaties te zien van zes kunstenaars die met keramiek werken, waarbij in alle werken een vorm van beweging zit”. Kasteel Wijlre toont een tiental kunstenaars die “ieder van hen de eigen discipline overstijgt en verhalen bij zich draagt”. 
Oversprong in het Kröller-Müller Museum in Otterloo, toont “13 kunstwerken uit de collectie die een overgang aanduiden. De werken suggereren zicht op een andere wereld, ze verkeren ‘in limbo’ tussen twee werelden of ze markeren de grens ertussen”. In Amersfoort exposeren in Kunsthal KAdE 15 Zuid-Afrikaanse “die zich verdiepen in de historie, het heden en de toekomst van Zuid-Afrika in een globale context”.
In Rotterdam zijn er twee interessante tentoonstellingen het bezoeken waard. In de Kunsthal is de tentoonstelling Hyperrealisme Sculptuur te zien. 28 beeldhouwers tonen hier 35 kunstwerken, waarbij de menselijke figuur “levendig en levensecht wordt verbeeld”. In Museum Boijmans Van Beuningen is de tentoonstelling Kunst van formaat - De collectie XL vanaf de jaren vijftig te zien. Gastconservator Carel Blotkamp maakte een selectie uit de allergrootste werken van het museum die normaal gezien zelden uit het depot komen.
Naast deze bovenstaande nog te bezoeken tentoonstellingen leest u ook over de inmiddels afgelopen tentoonstelling Infinity van Zoro Feigl met zijn bewegende kunstwerken in de Electriciteitsfabriek in Den Haag en de tentoonstelling Voorbeelden VI in Pulchri, eveneens in Den Haag, waarin 12 nieuwe leden van de Nederlandse Kring van Beeldhouwers hun werk tonen.
 
Daarnaast kunt u onze vaste rubrieken ‘Verborgen schatten’, ‘Cross-overs’, ‘Het atelier’, ‘Kunst in de openbare ruimte‘ en ‘Boeken’ vinden.
Vraag een proefnummer aan voor € 5,-, of neem een abonnement: 
4 nummers voor € 35,- (het eerste jaar slechts € 25,-)
www.beeldenmagazine.nl/abonneren, via S.P. Abonneeservice, Antwoordnummer 10016, 2400 VB Alphen a/d Rijn (een postzegel is niet nodig), bel 088-1102034 of mail Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
 

**CROWDFUNDACTIE JUBILEUMBOEK

Dat de Nederlandse Kring van Beeldhouwers dit jaar 100 jaar bestaat is u wel bekend. Om het jubileum te vieren organiseert de Kring de bijzondere tentoonstelling Beeldreflecties: 100 jaar na de oprichting maken 100 verschillende beeldhouwers aan 100 nieuwe beelden. Beelden die de geschiedenis verbinden met de actualiteit. Bij deze tentoonstelling en het jubileum hoort eigenlijk ook een jubileumboek en daarbij kunt u ons fantastisch helpen.

Wij zijn op het crowdfundplatform voordekunst.nl een actie gestart om de uitgave van het boek voor elkaar te krijgen: Een bladzijde voor de Beeldhouwkunst

rob schreefel Beeldhouwer Rob Schreefel in het voordekunst filmpje


Tijdens de campagnetijd van 40 dagen kunt u een daar ‘Bladzijde voor de beeldhouwkunst’ kopen à 100 Euro per stuk. Als tegenprestatie krijgt u hiervoor het hele boek van 120 bladzijden. Maar ook met kleinere of grotere donaties zijn wij u zeer dankbaar. Kijkt u eens bij de andere tegenprestaties, die staan daar allemaal vermeld.
 
Het jubileumboek verbindt 100 jaar beeldhouwkunst met de kunstenaars van nu. Uw bijdrage wordt besteed aan alle verschillende acties die nodig zijn om het boek te maken. Denk daarbij aan vormgeving, fotografie, auteurs, redactie en drukwerk.
Alle kunstenaars van de tentoonstelling krijgen een eigen pagina in het boek. Misschien kent u een van de kunstenaars of houdt u van kunst of wilt u die fantastische jubileumuitgave gewoon zelf hebben.

Nieuwsgierig? Doe dan mee en draag bij!

Als u doneert staat u aan de wieg van nieuwe stromingen in de Nederlandse beeldhouwkunst. En wanneer u later nog eens terugkijkt dan ligt daar die prachtige jubileumuitgave uit 2018, mede mogelijk gemaakt door u!
 
 
 

Beeldreflecties, NKvB 100 jaar

20180209NKvB 100 jaar banner BeeldreflectiesEen grootse jubileumtentoonstelling, “Beeldreflecties, De Nederlandse Kring van Beeldhouwers 100 jaar later ”, is volop in voorbereiding in Pulchri Studio, Den
Haag. Zonder uitzondering zullen in die tentoonstelling nieuwe beelden getoond worden.
Lees meer in het persbericht.

Bekijk ook de crowd-funding-campagne voor de jubileumuitgave 100 jaar NKvB

NKvB 100 JAAR!!!!

ActieNKvBmidresOp 6 juni 1918 werd de Nederlandse Kring van Beeldhouwers opgericht door een groep professionele beeldhouwers die de aandacht voor de ruimtelijke beeldende kunst en met name het kwaliteitsniveau van kunstwerken in de openbare ruimte op peil wilden houden. Dat honderdjarig bestaan zal uitgebreid gevierd worden; we houden u op de hoogte... Voor nu wenst deze honderjarige u alvast een spetterend en inspirerend 2018!!

Ballotage NKvB in 2018

ActieNKvBmidresVoor professionele, ruimtelijk werkende beeldend kunstenaars die werkend lid of aspirantlid van de NKvB willen worden, is er 4 x per jaar een ballotagemoment. De ballotagemomenten voor 2018 zijn 20 februari, 22 mei, 28 augustus en 13 november.
De ballotagebeoordeling geschiedt op grond van de kwaliteit van het werk, het cv en de informatie op de website van de ballotant. Het is goede praktijk ervoor te zorgen dat de website een goede afspiegeling van uw werk biedt en dat alle andere informatie correct en geactualiseerd is, zodat de ballotagecommissie een juiste indruk kan krijgen van uw activiteiten en kunstenaarschap. Wacht liever niet tot het laatste moment met aanmelden, want er wordt slechts dan geballoteerd, wanneer de bijdrage in de ballotagekosten op de bankrekening van de NKvB ontvangen is.
De ballotagecommissie is een jaarlijks wisselende groep van vijf werkende leden, die autonoom onder begeleiding van de ballotagesecretaris beoordelen of de ballotant kan worden opgenomen als aspirant/werkend lid. Dat advies van de ballotagecommissie wordt door de ballotagesecretaris naar het bestuur gestuurd. Wanneer er geen doorslaggevende bezwaren zijn, neemt het bestuur het advies integraal over. Daarom kan het enkele weken duren voordat de uitslag aan de ballotanten wordt medegedeeld.

Interesse in lidmaatschap? Klik hier 
Vriendenlid worden? Klik hier

Vragen over of aan de organisatie kunt u mailen naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.