Menu
-


A day in the woods


Bladroller, 2016


Child Bride


 

Henk van Bennekum in de Kruitmagazijnen

20180602SoloHenkVanBennekumVanaf 2 juni tot en met 2 september 2018 exposeert Kringlid Henk van Bennekum in de Kruitmagazijnen te Gorinchem. Het is een solotentoonstelling onder de titel l'aventure de la sculpture, die een overzicht biedt van zijn werken van de afgelopen vijfenveertig jaar. 

L’aventure de la sculpture De beeldtaal van Henk van Bennekum sluit aan bij de geometrisch abstracte stroming die in de jaren '60 in Nederland opkwam en die uitblonk in helderheid en soberheid. Met een minimum aan middelen werden beelden geconstrueerd waarin de opbouw duidelijk afleesbaar was. De werkwijze van Van Bennekum wordt nog steeds gekenmerkt door een wisselwerking tussen exacte berekening en intuïtie, waarbij de ordening van de (geometrische) vormen tot stand komt volgens principe van deling, wenteling, schakeling of vouwing. Van Bennekum werkt veelal in staal, zowel roestvrij als gecoat staal. Daarnaast ontstaan houten beelden waarin een geringe ingreep wordt gecombineerd met de ruwe, onbewerkte huid van het materiaal. De beelden van buisstaal spelen met perceptie: ze lijken te bewegen, afhankelijk van het standpunt van de beschouwer.


U bent van harte uitgenodigd voor de opening van de nieuwe expositie van Henk van Bennekum.

 

Licht Beweging Abstractie in Kranenburgh

20180602MarinaVanDerKooiKCBVan 3 juni tot en met 16 september exposeren leden van de KCB in museum Kranenburgh te Bergen onder de titel Licht Beweging Abstractie. Onder de 16 exposanten is ook ons NKvB-lid Marina van der Kooi (zie foto). 
Op zaterdag 2 juni om 17.00 uur vindt de opening van deze tentoonstelling plaats.
Meer informatie op www.kunstenaarscentrumbergen.nl

Onthulling beeld Eja Siepman van den Berg

zigzagSiepmanvdBergOp 3 juni 2018 wordt een nieuw beeld van Wilhelminaring-winnares en Kringlid Eja Siepman van den Berg onthult in Apeldoorn. Lees verder...

Tussen kunst en geschiedenis

20180518 Geerlings Je kwam van verre om Expositie 'Tussen kunst en geschiedenis'
Nog tot en met 16 september 2018.  
 
Kringlid Marieke Geerlings en 7 andere kunstenaars, die werken in verschillende disciplines, maken een nieuw kunstwerk naar aanleiding van een collectiestuk of een verhaal over Coevorden uit het museum.
 
Stedelijk Museum Coevorden, Haven 4, 7741 JV Coevorden 
Open dinsdag tot en met zaterdag van 09.30 tot 17.00 uur en zondag 12.00 tot 17.00 uur